keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Islantilaiset Britteinsaaret

Jälleen työreissun kunniaksi googletin paikallisia islantilaisia. Ilahtuneena luulin heitä kovin järjestäytyneiksi, kun ensimmäinen osuma oli lupaavasti Icelandic UK. Kuvasta pisti kuitenkin ensimmäisenä silmään Quick Frozen Icelandic ja nopeasti katoavan hetken islantilaisten kulinaarista arvoa pohdittuani, totesin saitin koskevan islantilaisia meren antimia.

Lontoon islantilaiset löytyivät kuitenkin hetken kuluttua ja osoittautuivat taas yhdeksi syyksi opiskella islantia. Hyväksi? Sitä en osaa sanoa.

En ole juurikaan islantilaisiin maailmalla törmännyt, mutta tällä kertaa Stanstedin lentokentältä poistui samassa junan vaunussa islantilaiskaksikko. Tyttöjen mussuttaessa Opaleitaan ja setviessään kännykän varressa odottelevalta ystävältään miten päästä perille Swiss Cottageen (ymmärsin koska selvittäjäporukkaan liittyi pian myös junan työntekijä) tajusin, että heillä on varmasti laukuissaan lakritsatuliaisia... Niin lähellä ja kuitenkin niin kaukana... Draumureita.


En viitsinyt kailottaa vierustoverini yli talar du íslensku. Vastaus olisi ollut myöntävä (ja varmaan hämmentynyt).

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Oih... Näin ensin tuon kuvan ja tunsin jo suunnatonta kateutta ja tuskaa. Luulin (niin, en ymmärrä, miten saatoinkaan), että olit löytänyt englannista kuvan herkkuja.

Kävin mielessäni ajatusketjun, jossa laskin, kuinka paljon patukoita saat kuljetettua ja kuinka paljon saat käsimatkatavatoissa - ajattelin tulla kentälle vastaan hakemaan herkkuja. Mietin myös, kehtaisinko pyytää lähettämään postissa... Ja sitten... argh... Mikään ei oikeastaan lohduta juuri nyt.

Luulen, että palaan kirjoituksen muuhun sisältöön myöhemmin. Juuri nyt tuska on liian suuri, en pysty vastaanottamaan minkäänlaista tietoa.