torstaina, tammikuuta 05, 2006

Teistä ja muusta

Surffailin taas eilen erilaisilla Islanti-sivuilla. Illan kiinnostavinta antia olivat eittämättä teiden kuntoon ja autoiluun liittyvät sivustot, jotka saivat minut epäilemään Kjölur route -tien käyttämistä. Tämä on kuitenkin ehkä sellainen asia, jossa autoilevien tahojen näkemys painaa eniten.

Mikäli haluamme kuitenkin pitää ensimmäistä reittiehdotusta jonkinlaisena pohjana, voisi Gullfossin ja Geysirin siirtää matkan alkupuolelle ja Akureyristä tulla länsirannikkoa pitkin kohti Reykjavikia. Tässä tarjoutuisi oiva mahdollisuus tutustua myös Länsi-Islantiin ja erityisesti Snæfellsnes-niemeen.

Autoilusta Islannissa kertoo mm. jokin virallinen turistisivusto www.icetourist.is. Paikallisen tielaitoksen sivuilla on kovasti nimenomaan turisteille suunnattua materiaalia. Itse katsoin autoilua Islannissa käsittelevän videon, jonka latautuminen kesti ikuisuuden, mutta onnistui lopulta.

Lisäksi katselin jonkinlaisen tiehallinnon sivustoa, jossa kerrottiin teiden kunnosta. Sivuilla oli ajantasaista tietoa, mikä ei välttämättä auta kamalasti, koska voi olettaa, että kesällä tilanne teillä on vähän toisenlainen. Kuitenkin sivustosta on takuulla iso apu, kun suunnitellaan tarkkoja reittejä. Siellä on mm. hyviä karttoja.

En ole nähnyt kamalasti vaivaa ottaakseni todella selvää Kjölur routesta, mutta yksi matkakertomus sai minut epäilemään, mahtaako vuoriston läpi ajaminen ollakaan viisasta. Olin elänyt siinä käsityksessä, että tällä tiellä ei ole juuri sillattomia jokien ylityksiä tai muuta jännittävää, mutta ilmeisesti onkin.

Tieseikkalujen lisäksi katsoin myös hauskoja Islantia esitteleviä mainosvideoita. Opin, että maa on kirjailijoiden paratiisi ja ostoksia kannattaa tehdä, koska se on halvempaa kuin muualla (tä?!).

Ei kommentteja: