sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Reitin ja aikataulun hiontaa

Onpa ihq (ensimmäinen kerta, kun kokeilen tällaisen ilmauksen käyttämistä, en ole ihan varman onko käyttöni oikeaoppista), että on tuollainen Rother walking guide. Kehoni pukkaa adrenaliinia, olen niin kamalan innoissani.

Tsekkailin eilen mahdollisia majapaikkoja Myvatnin seudulla. Sikäli voisi olla ihan hyväksi, että jotenkin hioisi reittiä tuolta osin, siellä on ihan oikeasti kamalan kallista kaikkialla. Seutu on niin iso turistimesta, ettei niiden kannata tarjota mitään makuupussimajoituksia, kun kalliimmallekin on ottajia. Joitakin vaihtoehtoja saattaa tarjoutua Farm holidays -ketjulta (esim. Stöng), mutta hekään eivät halua kertoa hintoja ilman erillistä kysymistä. On kysyttävä siis.

Mietin seuraavanlaista vaihtoehtoa: reittiä voisi tiivistää perjantain 23. ja lauantain 24. päivä osalta. Tässä kohtaa ei ole kamalasti mitään ihan keskeistä nähtävää, mutta ajaminen on tosi tosi löysää. Ajettaisiinkin siis Vagnsstadirista suoraan Seydisfjorduriin pysähtymättä välillä Berunes-hostelliin. Kilometrejä tulisi about 320, mikä ei ole varmaankaan ihan kamalaa. Säästynyt aika käytettäisiin siihen, että hilpaistaisiin myös pohjoisessa. Ajoaikataulukkoni mukaan ajo Höfnistä Egilsstadiriin kestää kolmisen tuntia, joten tämän päivän ajo olisi varmaankin jotain vajaa neljä tuntia.

Länsivuonot eivät minua jostain syystä erityisesti kutsu. Olen nähnyt sieltä kauniita kuvia, mutta en mitään sykähdyttävää. Mitä mieltä itse olet?

Mutta oikeasti, jos aikaa on, Snaefellsnes kiinnostaisi. Sinne voisimme ehtiä, jos tiivistäisimme ajoa keskiviikkona 28.6., ja ajaisimmekin jonnekin lähemmäksi Snaefellsnesin niemeä. En usko, että se tekisi päivästä ihan kamalaa, kun ajoaika Akureyristä Stykkishólmuriin on 4,5 tuntia. Mietitäänkö vielä tätä? Siellähän Snaefellsnesissä sitten ollaankin jo varsin lähellä Reykjavikia. Tai no, reilun kahden tunnin ajon päässä.


Niemi houkuttaa oikeastaan siksi, että Stykkishólmurin lähellä on pyhä vuori Helgafell (73 m, oikeesti). Täällä on palvottu Thoria. Se Þing on kokoontunut täällä ennen muuttoaan Þingvelliriin. Jos olen käsittänyt oikein, muuton taustalla olivat kasvavat saniteettiongelmat. Ja on niitä taistelujakin ollut. Kun googlaa Helgafelliä, löytää paljon erilaisia uskomuksia (siellä pitää tehdä erilaisia rituaaleja, että toiveet toteutuvat). Helgafellistä on lyhyesti jotain wikipediassa ja Lonely Planetin sivuilla.

Mutta muuten ei ole mitään sellaista, minkä uskoisin jäävän hampaankoloon. Ja elän kyllä, vaikka Helgafellkin jäisi näkemättä.

Toimintaehdotus:
1. Varataan matkaliput siten, että lähdetään sunnuntaina 18.6. ja palataan sunnuntaina 2.7.
2. Varataan makuupaikat siltä osin, kun reitti ja aikataulu on selvä, eli lihavoidut:

- ensimmäinen yö 18.6. Hostel Njardvikissa
- toinen yö 19.6. Hostel Laugarvatnissa
- kolmas yö 20.6. Hostel Skogárissa
- neljäs yö 21.6. Skaftafellin kansallispuistossa (varataan kun on vertailtu vaihtoehtoja)
- viides yö 22.6. Hostel Vagnsstadirissa
- Kuudes yö 23.6. joko Berunesissa (löysä tahti) tai Seydisfjordurissa (aikaa pohjoista varten), molemmat hostelleja (päätetään, kumpi tahti otetaan, ja varataan sitten)
- Seitsemäs yö 24.6. joko Seydisfjordurissa (löysä tahti) tai jossakin pohjoisessa päin.
- Kahdeksas yö 25.6. jossakin Myvatnin seudulla, otettava selvää hinnoista
- Yhdeksäs yö 26.6. jossain Myvatnin seudulla (ehkä ykköstien varrella Akureyria kohti, jos siellä olisi halvempaa)
- Kymmenes yö 27.6. Akureyrin hostellissa
- Yhdestoista yö 28.6. joko hostelli Saebergissa (ei Snaefellsnesia) tai hostelli Stykkisholmurissa (Helgafellin lähellä)
- Kahdestoista yö 29.6. pelastusarmeijan hostellissa Reykjavikissa
- Kolmastoista yö 30.6. pelastusarmeijan hostellissa
- Neljästoista yö 1.7. pelastusarmeijan hostellissa

Mitä mieltä olet?

Ei kommentteja: