lauantaina, tammikuuta 14, 2006

Budjetista ja muustakin

Sain Icelandic Tourist Boardista postia. Toivottivat meille muuten myös hyvää matkaa, mistä tuli hyvä mieli. Mukana oli vuoristotieopas ja -kartta, joita ei ehkä kyllä tarvitakaan, sekä sellainen Det rena Island -yleisopas, ruotsiksi siis. Yleisoppaassa oli paikkakuntien välisiä ajomatkoja paitsi kilometreinä myös tunteina. Ne saivat minut tajuamaan, että ei se ajaminen Islannissakaan loputtoman hidasta ole. Tekemäni aikatauluehdotus on siis aika väljä, en tiedä, mitä mieltä tästä ollaan. Toisaalta en mitään kiirettäkään haluaisi.

Laskeskelin jotain aivan yleistä budjettia. Ympäripyöreästi voisi ajatella, että yöpymiseen menee noin tuhat euroa ja autonvuokraukseen toiset tuhat. Oletan, että summa jää kuitenkin molemmissa hieman alle. Yhteensä siis tonni per nenä. Tämän päälle tulee tietysti iso summa bensasta. Minä olen kuitenkin niitä ihmisiä, jotka eivät tiedä, paljonko bensaa minkäkinlaiseen matkaan kuluu, joten tätä on kamalan vaikea arvioida.

Etukäteen kuluu Satulla rahaa kaikenlaiseen matkakirjallisuuteen. Tilasin itselleni Eddan sankarirunot. Erityisesti olen metsästänyt saagoja, Poltetun Njállin saaga on julkaistu vain kymmenen vuotta sitten Antti Tuurin suomentamana, mutta sitä ei oikein mistään saa. Saatavilla on kuitenkin pari muuta teosta, jotka tekisi mieli hankkia ihan itselleen. Siitäkin huolimatta, ettei kohta ole enää yhdellekään kirjalle tilaa koko kodissa.

Ei kommentteja: