perjantaina, tammikuuta 20, 2006

Nyt se on sitten official

Bookkasin tänään lennot, tulevat varmaankin ensi viikolla postissa. Yhteishintaa kertyi kuitenkin 680 euroa, nimittäin pitää maksaa siitäkin, että käy Arlandassa kääntymässä. Mutta 340 on kuitenkin kohtuullinen hinta nenältä, muut edulliset vaihtoehdot ovat olleet sellaista viittäsataa. Heja Icelandair!

Reykjavikin hostelli on myös buukattu. Kolmelta yöltä, joista yksi on neljän hengen huoneessa, maksamme ihan sikana eli 18 800 kruunua, suomeksi sanottuna noin 250 euroa. Muita hostelleja muualla maassa on työn alla. Olen ottanut yhteyttä kaikkiin niihin hostelleihin, joissa aiomme yöpyä. Akureyri ja Vagnstadir ovat varmistumaisillaan. Seyðisfjörðurissa on muuten se tilanne, ettei kahden hengen huoneita ole lainkaan. Kestämme siis muita henkiä.

Yöpymisistä on vielä totaalisen auki Myvatn, lähistöllä ei ole yhtään hostellia. Olen yrittänyt etsiä muuta vaihtoehtoa, mutta mitään edullista ei oikein tahdo löytyä. Täytyy vielä yrittää etsiä. Farmholidays tarjoaa b&b-majoitusta kahden hengen huoneessa hintaan 4900 ISK /nenä. Euroissa tämä on noin 65 euroa. Tähän sisältyy siis 1000 kruunun aamiainen. Yhdessä Farmholidaysin paikassa Myvatnin lähellä on myös makuupussimajoitusta. Se on ilman aamiaista 2880 ISK / nenä. Euroissa 38 euroa. Olisin taipuvainen yrittämään tätä jälkimmäistä mahdollisuutta, mutta en ole mitenkään ehdoton. Ja sitä en sitten tiedä, minkä kokoisissa huoneissa makuupussiväkeä on tapana pitää.

Toinen auki oleva paikka on Skaftafellin kansallispuiston seutu. Siellä pitäisi olla parikin vaihtoehtoa. Kolmantena kysymysmerkkinä on yö Seyðisfjörðurin jälkeen ennen Myvatnia. Se pitää kokonaan miettiä sillä perusteella, missä päin haluamme ylipäänsä kulkea. Yksi vaihtoehto olisi Kópasker, jonka hostelli on kyllä ihan älyttömän pieni.

Sitten esimerkkejä autojen hinnoista. Otin jokaisesta liikkeestä sellaisen esimerkin, joka kuuluu ryhmään a. En tiedä, mahtavatko nämä ollenkaan vastata toisiaan. Hintaerot ovat ainakin valtavat, ja kuvan perusteella tuo halvin Fox on paljon Yartsoja pienempi. En tiedä, minkä kokoinen sen auton pitäisi olla.

Hinnat on laskettu siten, että auto haetaan Keflavikista ja palautetaan Rekjavikiin.

Avis: Toyota Yaris 1297 euroa
Sisältää:
Local Tax (TAX)
Collision Damage Waiver* (CDW)
Theft Protection* (TP)
Vehicle Registration Fee (VRF)
Airport/city/other surcharge
Unlimited Mileage

Budget: VW Fox 51930.80 ISK eli noin 700 euroa (jos maksaa heti), 54664 ISK eli noin 735 euroa (jos maksaa myöhemmin)
Sisältää:
Local Tax (TAX)
Collision Damage Waiver (CDW)
Theft Protection (TP)
Vehicle Registration Fee (VRF)
Airport/city/other surcharge
Unlimited Mileage

Hertz: Toyota Yaris 53928,47 ISK eli noin 725 kruunua
Sisältää: TAX, CDW, TP, airport fee, kilometers unlimited

Ei kommentteja: