lauantaina, maaliskuuta 27, 2010

Tulivuoriretkelle

Käytännössä kaikki päiväretkien järjestäjät (mm. Iceland Excursions minkä järkkäämällä Þórsmörkin retkellä kävimme 2006)ovat tarttuneet tilaisuuteen ja ottaneet ohjelmaansa erilaisia tulivuoriretkiä.

Toiset retket on suunniteltu vähemmän rohkeiden turistimassojen liikutteluun ja tulivuorenpurkausta jäädään ihailemaan kauemmaksi. Toiset lupaavat tärinää ja jylinää mahdollisimman läheltä laavapurkauksia. Retkiä järjestetään busseilla, jeepeillä, moottorikelkoilla, helikoptereilla ja pienkoneilla. Hinta vaihtelee kuudesta kympistä kuuteen sataan euroon.Itse pakkaisin mukaan matkapahoinvointitabletit ja bookkaisin Nordic Visitorin moottorikelkka + helikopteri -paketin. Olen keskimäärin aika mamo, mutta en voisi jättää tilaisuutta käyttämättä ja pyrkisin niin lähelle kuin minulle mahdollista.

Icelandair tarjoaa muuten tulivuorimerkeissä viikonloppupakettia Reykjavíkiin huhti-toukokuun vaihteeseen. Vieläköhän se Fimmvörðuháls jaksaa silloinkin purkautua...

No joo, realistista mahdollisuutta purkausbongailuun ei minulla tällä erää taida olla. Täytyy tyytyä muiden turistien valokuviin. Viikonlopun ennuste on niiden suhteen hyvä, koska Fimmvörðuhálsille on luvattu hienoa säätä ja turistien invaasiota.

Edit: Tässä on hieno pätkä IcelandTotalin järjestämältä turvallisemmalta tulivuoriretkeltä.

Ei kommentteja: