sunnuntaina, lokakuuta 10, 2010

Islantilainen syksy Nifinissä

Pääkaupunkiseudun Islannin-ystäviä hellitään tänä syksynä kokonaisella Katse Islantiin -tapahtumasarjalla. Nifinin syksyssä on luvassa kiinnostavia vieraita, näyttely ja elokuvailta. Itse haluan olla paikalla Helsingin Kaisanimiessa ainakin, kun
  • Einar Már Guðmundsson pohtii 13.10., voiko valtion pantata
  • Tryggvi Felixson, Pohjoismaiden neuvoston vanhempi erityisasiantuntija, maalailee 20.10. Islannille valoisampaa tulevaisuutta kriisin jälkeen
  • seismologi Heidi Soosalu kertoo 3.11. tulivuoritoiminnasta Islannissa.
20.10. vietetään Fiann Paulin Fairy Tales of the Arctic -valokuvanäyttelyn avajaisia, mutta en löytänyt tietoa siitä, kuinka kauan näyttely on pystyssä. Elokuvaillassa 10.11. katsotaan Helga Rakel Rafnsdóttirin ja Hulda Rós Gudnadóttirin Edda-palkittu pienestä kulmakaupasta kertova dokumentti Kjötborg, joka vaikuttaa viehättävältä ja kiinnostavalta ainakin trailerin perusteella.



Islantilainen markkinatunnelma 17.11. houkuttelee myös, vaikka villapaitojen neulonta ja käsityöt eivät olekaan vahvinta alaani.

4 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Kjötborg tuli vuosi sitten FST:ltä. Harmitti kun missasin sen silloin, harmittaa kun missaan sen nyt. Ehkäpä tilaan DVD:n netistä joku päivä...

Kjötborg on "[l]ämminhenkinen kertomus yhdestä harvoista jäljelläolevista pienistä elintarvikeliikkeistä Reykjavikissa. Liikkeen omistaa kaksi melko omalaatuista veljestä. Huumorilla ja hyvin aikein he taistelevat yleistä tehostamista vastaan."

Vieläköhän liike on olemassa?

Miltsu kirjoitti...

:) Me asuttiin Kjötborgin yläpuolella ja kävin aina välillä aamuisin siellä hakemassa appelsiinimehua tms. Omistajaveljekset oli mukavia ja juttelevaisia eikä sillä mukana olleiden kolikoiden oikealla määrällä ollut aina niin väliä.

Lähellä sijaitseva Melabúðin on mielestäni vähän samanlainen. Tosin isompi ja paremmin järjestetty mutta hauskoja kauppoja kumpainenkin.

Ja kauppa oli ainakin viime jouluna vielä olemassa kun ajettiin ohi.

Satu kirjoitti...

Täytyy käydä katsomassa seuraavalla reissulla, ehkä ensi kesänä...?

Avletto kirjoitti...

Minunkin pitää käydä Reykjavikissa kaupassa.Kiitoksia vinkeistä.