keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2010

Lærðu íslensku

Pian voi Helsingissä taas opiskella islantia: syyskuussa alkaa Pohjoismaiden Suomen instituutissa Nifinissä kielikurssi aloittelijoille. Omaan syksyyni kuuluu työn ohessa monenlaisia opiskeluhaasteita, mutta taidan silti viettää keskiviikot Kaisaniemessä. Oppikirjakin on ostettu jo kauan sitten.


Lærðu íslensku hjá Nifin
Islantia aloittelijoille

10 keskiviikkoa syksyllä 2010
22.9 – 24.11 klo 16.15 – 17.45 Nifinissä

Kurssimaksu: 50 €
Kurssikirja: Allt í lagi, Finn Lectura 2004
Opettaja: Áslaug Hersteinsdóttir-Hölttä
Opetuskieli: Suomi ja ruotsi

Lisätietoa Nifinistä

6 kommenttia:

helen kirjoitti...

Ihan huvikseen voisi järjestää aina Helsingin reissun 1 x viikko. Aina kaikki hyvin mielenkiintoinen on...Hesassa. Näin aikaisin lienee mahdollista, työvuorojen sun muiden asioiden suhteen. Kiitos ideasta:)

Satu kirjoitti...

Islannin opiskelu on kyllä hyvä syy matkustaa Helsinkiin kerran viikossa! Tietääkseni joskus islantia on voinut opiskella myös Lapin kesäyliopistossa, mutta tällä hetkellä sitä ei kai tarjota.

Niille, joilla on itsekuria, saattaa sopia nettikurssi: http://icelandic.hi.is/

Anonyymi kirjoitti...

Heissan.
Asiasta viidenteen, eli tulivuoren purkaukseen, onko siellä vielä elämää, vai onko jo ihan rauhoittunut?
-SatuSanna

Maarit kirjoitti...

Hei SatuSanna! Kyllä siellä tulivuorella vielä jotakin tapahtuu, kuten päivityksestä voi lukea. Kuulemma se 1800-luvun alkupuolen purkaus, joka kesti yli vuoden, toimi samaan tapaan. Hiljaista ja sitten joku hassu pöllähdys ja sitten taas hiljaista. Muistaakseni siihen purkaukseen liittyi kaksi isompaa purkauksjaksoa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostuin tuosta nettikurssista. Tiedätkö, mistä saan tietoa esim. siitä, onko kurssi maksullinen? Jos luon uuden tunnuksen, pääsenkö suoraan käyttämään opiskelumateriaalia netissä? Kuinka tuo sivu toimii ja mitä kautta tuonne pääsee, jos ei suoraa linkkiä ole?

Kiitos, jos osaat näihin vastata!

Maarit kirjoitti...

Kurssi on ilmainen ja materiaaliin pääsee käsiksi heti rekisteröidyttyään. Sivustolla mainostetaan maksullista Icelandic Online Plus-kurssia, jossa etäopiskelua tukee tutori.

Jos ei muista suoraa linkkiä, sivut löytyvät kyllä googlaamalla. Icelandic Online on helppo muistaa, koska sitähän sinä haluat: opiskella islantia (icelandic) verkossa (online).

Sivut ovat islanniksi. Kannattaa klikkailla rohkeasti. Jos ei kirjoita mihinkään pankkitunnuksiaan tai luottokorttitietojaan, ei tule sitoutuneeksi mihinkään mikä maksaa.

Olen rekkaroitunut tuonne jokunen vuosi sitten (nei, ég talar ekki íslensku - vieläkään) ja jouduin nyt antamaan vähäisiä lisätietoja. Lomake ei ollut käytettävimmästä päästä, mutta lopulta tajusin, että vasta vihreän pympyrän painaminen tallentaa tiedon.

Toivottavasti sun islannin opinnot lähtevät käyntiin mallikkaammin kuin eräiden muiden... :-)