tiistaina, kesäkuuta 15, 2010

Islantia telkkarissa - vielä ehtii

Fst5 esittää kesäkuisina tiistai-iltoina islantilaista rikosdraamaa. Tänään kello 22.10 on vuorossa kolmas ja siis toiseksi viimeinen jakso sarjasta Kallion arvoitus, jossa liikutaan myyttien ja murhien maisemissa.

Missasin toisen osan, eikä ensimmäinen antanut lupausta samanlaisesta laadusta kuin varsin moni näkemäni islantilainen elokuva. Juoni tuntui lähinnä kömpelöltä ja luonnon maagiset voimat huvittavilta. Tuuliselle saarelle kaipaavalle rikossarja on kuitenkin mainiota katsottavaa. Laavamaisemat ja islannin kieli saavat draamalliset puutteet unohtumaan.

Ja voihan olla, että ensimmäisen jakson lapsellisuus oli jonkinlaista alkukankeutta.

7 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Voi kakka! Ja minä kun olen yrittänyt olla FST:n suhteen tarkkana ja käydä välillä kattomassa mitä sieltä tulee. Unohdin sarjat...

Mila kirjoitti...

Harmi kun tuota ei näy areenassa... Oletko nähnyt semmosta leffaa, jossa Reykjavíklainen toimittaja lähtee jollekin isolle padolle selvittämään isänsä kuolemaa ja siellä vasta kummia juttuja on sitten meneillään :) Ei muistu nimi mieleen mutta näytettiin iceland airin lentokoneessa jouluna.

helen kirjoitti...

Voi kakka multakin, no viisastuneena jatkossa ;)

Satu kirjoitti...

Tuossa sarjassa kyllä kerrataan aluksi aika hyvin menneet tapahtumat, joten kyytiin pääsee. Ajattelin lähettää katsojapostia ja toivoa uusintaa - islantilaisjutut olisi hyvä tallentaa. Toivokaa muutkin; voihan olla, että meitä kuunnellaan.

Mila, mä en muista nähneeni tuollaista elokuvaa. Voiskohan se olla Cold Trail (en tiedä islanninkielistä nimeä). Se on kyllä muutaman vuoden vanha leffa.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko joku ystävällisesti kertoa, mitä tapahtui viimeisessä osassa sarjasta - Kallion arvoitus. Jäi katsomatta ja harmittaa.

Satu kirjoitti...

Mä en muista henkilöiden nimiä, mikä vähän vaikeuttaa vikan jakson avaamista.

Se ainakin selvisi, että kaivinkoneonnettomuus oli tosiaan onnettomuus. Kaksi nuorta halusivat tuhota kaivinkoneen ja päästivät sen tulemaan kalliolta alas. Sairaalassa virunut mies - Snorri? - taas tapettiin eutanasiamielessä: mies oli toivonut, ettei joudu koskaan elämään koneiden varassa.

Se myös selvisi, että miespoliisin poika oli kuollut aikaisemmin onnettomuudessa. Tätä tyyppiähän näytettiin aikaisemmissa jaksoissa jonkinlaisina yliluonnollisina näkyinä. Etsivien välille kehkeytyi suhde. Lopussa miespoliisi tajusi keskittyneensä liikaa kuolleeseen poikaan ja alkoi huolehtia enemmän tyttärestään, joka on elossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Sadulle vastauksesta sarjan viime jaksosta!