Vaihteeksi jotain ihan muuta.
(10 annosta)
3 dl ruishiutaleita
30 g voita
3/4 dl fariinisokeria
Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
2 tlk (à 200 g) maitorahkaa
1 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
3 rkl sitruunamehua
Puolukkahyytelö:
1 ps (200 g) puolukoita
1/2 dl vettä
2 rkl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Paahda ruishiutaleita paistinpannussa hetki. Lisää rasva ja fariinisokeri. Kuumenna edelleen niin, että seos on rapeaa. Päällystä irtopohjavuoan pohja kelmulla (halkaisija 24 cm). Levitä ruishiutaleseos jäähtyneenä vuokaan.
Pane täytettä varten liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja vanilliinisokeri. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.
Liota puolukkahyytelöäkin varten liivatteita kylmässä vedessä. Sulata puolukat ja survo ne. Lisää vesi ja sokeri. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos puolukkasurvoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä puolukkaseos rahkakerroksen pinnalle.
Anna hyytyä kylmässä noin neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ohuella lastalla reunoista auttaen. Siirrä tarjoiluvadille ja koristele vati puolukan varvuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti