torstaina, joulukuuta 29, 2005

Surffailua

Olen käyttänyt aamupäivää surffailemalla lähinnä suomenkielisillä Islanti-sivuilla. Aluksi lueskelin lähinnä matkapäiväkirjoja tai vastaavia, mutta hyödyllisiksi osoittautui myös matkatoimistojen reittiaikatauluihin tutustuminen. Kun ei ole valmiina mielessä, mitä kaikkea kannattaa matkalla nähdä, saattaa auttaa, kun vilkaisee, mihin matkanjärjestäjät asiakkaitaan kuskaavat. Paperille on kertynyt lista paikoista, mistä pitää ottaa selvää tarkemmin sen uuden Lonely Planetin avulla.

Ainakin Skaftafell saattaisi kiinnostaa. Siellä on kai kansallispuisto ja patikkapolkuja. Ja se on Vatnajökullin reunalla, muistaakseni. Mietin myös sitä Myvatn-aluetta. Lintujärvi ja kaikkea vulkaanista nähtävää. Käsittääkseni jossakin sielläpäin on myös se Dimmu Borgir.
http://www.lamedon.de/urlaub/island/is-m35_en.html

Sitten lähempänä Reykjavikia tietysti on kaikkea jännää: geysir, blue lagoon ja muuta.

Nyt jos heittäis ilmaan jotain alustavaa reittiä, niin voisi esimerkiksi ajatella että hurauttelis Reykjavikista päin tuonne Skaftafellin kansallispuistoon, sieltä sitten Myvatniin päin ja taas kohti länttä. Hienosäätöä toki saa olla. Ja pitää katsoa, että tiet ovat hyviä ja matkalla riittää siltoja.

Ei kommentteja: