sunnuntaina, helmikuuta 13, 2011

Sjónni Brink’s Friends edustaa Islantia kevään Euroviisuissa

Kaikki esiintyjät petrasivat semifinaaleista ja latasivat eilen nähtyyn finaalilähetykseen ekstra-annoksen tsemppiä ja läsnäoloa. Islantilaiset valitsivat edustajakseen tuulahduksen menneestä maailmasta: Sjónni Brinkin kappaleen Aftur Heim. Valinta ei varsinaisesti yllätä, vaikka olinkin mielessäni valmistautunut kertomaan Jóhannan voitosta.Tämän tyyppiset viisut eivät yleensä ole kansainvälisessä kisassa menestyneet, mutta sympaattinen esiintyminen saattaa miellyttää muitakin kuin islantilaisia. Ainakaan näin ammattitaitoista poppoota ei tarvitse Düsseldorfin lavalla hävetä.

Söngvakeppni Sjónvarpsins
, Islantilaisten euroviisukarsinta, on edelleen katseltavissa eurovision.tv:ssä. Ehdokkaiden lisäksi ohjelmassa esiintyy mm. Hera Björk. Ne jotka ymmärtävät islantia, saanevat enemmän irti Islantia menneinä vuosina edustaneiden laulajien haastatteluista.

2 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Ahaa, tässä sisarusblogissa tykätään viisuista, niin meilläkin! :) Islannin viisuehdokkaat eivät oikein kolahtaneet minulle ja tulivuoribiisi oli suorastaan kammottava, mutta Suomen voittajasta tykkään. Kertosäettä on ihan pakko laulaa mukana ja se lienee plussaa viisukuvioissa.

Maarit kirjoitti...

Kyllä vain! Laavaunelmista luulis, ettei Islannissa juuri muuta musiikkia olekaan kuin euroviisuja. :-)