tiistaina, marraskuuta 25, 2008

Säätiedotus Islannista

The Iceland Weather Report on osoittautunut hyväksi tavaksi seurata Islannin tapahtumia. Suuri osa uutisista ja varsinkaan tunnelmista ei yllä suomenkieliseen mediaan, eikä Iceland Review tarjoa samaa henkilökohtaista perspektiiviä, vaikka Daily Life -kolumnit ovatkin käsitelleet taloustilannetta ahkerasti ja nimenomaan tavalisen kansalaisen kannalta.

Nyt kaduttaa, että islannin kielen taito on tasolla hundurin, kötturin, brúnn, bleikur... Islannin yleisradion sivuilta voisi seurata uutislähetyksiä ja muita ajankohtaisraportteja. Tässä pätkässä on kyllä katsottavaa kielipuolellekin.

Mielenosoituksissa ja kansalaistapaamisissa tuntuu olevan viikko viikolta enemmän ihmisiä. Vaaditaan puhdistuksia hallituksessa ja keskuspankissa ja äimistellään, kun kukaan ei ole ymmärtänyt jo erota. Tämän aktiivisen, vihaisenkin voiman takia haluaisin olla paikan päällä todistamassa muutosta.

There is so much fire in people, so much brilliance, skill, knowledge, articulation, clarity, sense of fairness and justice, desire for something new and wholesome and better … it has to come to pass. It just has to.

- Alda, The Iceland Weather Report

4 kommenttia:

Sande kirjoitti...

Moi !
olin kesällä Saksassa kansainvälisellä leirillä ja siellä oli ihmisiä myös Islannista ja minuun iski totaalinen Islanti-innostus. (:
ajattelin tiedustella, että tietäisitkö miten pystyisi parhaiten (jos toistaiseksi matkustamista paikan päälle ei oteta lukuun :D) opiskelemaan islantia ? ei näy tätä kieltä työväenopiston, eikä oikein minkään muidenkaan opetuslistoilla, harmillista kyllä. :/

Maarit kirjoitti...

Terve Sande!

Mun onkin pitänyt koostaa joitakin kielenopiskelulähteitä ja koettaa innostaa itseäni järjestelmällisempään opiskeluun (ehkä oppiskin sitten jotakin), joten kysymyksesi on varsin ajankohtainen!

Jos maltat odottaa viikonloppuun niin kirjoittelen sitten omasta näkökulmasta islannin opiskelusta tänne blogiin. Sitä ennenkin tietoa löytyy mm. suurlähetystön sivuilta: http://www.iceland.org/fi/suurlahetysto/tietoa-islannista/kulttuuri/kieli/

Satu, joka siis asuu Helsingissä, kävi viime vuonna Nifinin (Pohjoismaiden Suomen instituutti) kurssilla.

Maarit kirjoitti...

Niin... mähän en sanonu mihin viikonloppuun mun islannin opiskelumietteitä pitää odottaa.. No toi suurlähetystö tärkeimmät mahdollisuudet jo kartoittaakin. Liveopetusta ei helpolla irtoa.

Amalia kirjoitti...

Olet juuri saanut valtavan hienon mahdollisuuden kertoa itsestäsi kuusi asiaa. En ole anonyymi vaan Amalia mummonkammarista