maanantaina, maaliskuuta 10, 2008

Islannin aalloilla

Se onnistuu Islannissakin. Surffaaminen nimittäin. Luin asiasta vastikään artikkelin ja todellakin - siellähän on aaltoja, ja eikös se niin ole, että missä aallot, siellä lainelautailijat.

Törmäsin viikonloppuna tv-ohjelmaan, jossa "pojat" olivat lähteneet jäljittämään Islannin surffausmahdollisuuksia. Maisemat olivat tuttuja ja oli hetken kiva katsoa miten matka eteni pitkin kapenevaa A1:stä.

Homma alkoi kuitenkin tuntua hiukan naurettavalta, kun äijät kantelivat lautojaan "matkalla surffaamaan" "luonnon keskellä" Skógarin retkeilymajan pihalla. - Kuva luonnollisestikin strategisesti rajattuna. Paikalla käyneenä olisin voinut miehille kertoa, ettei se ranta ihan siinä ole.

Päätyivät sitten märkäpuvuissaan Skógafossin alle kiljumaan. Kivahan tuota olisi tietenkin kokeilla.

Lisää poseerausta laudat kainalossa, kauniita islantilaismaisemia, keskinkertaista lumilautailuherkistelyä... Kaikesta yritettiin tehdä mahdollisimman extremeä, mutta kun ei se ollut. Yleisellä äijä-älämölöllä edettiin vaan tavallisia turistireittejä ja yritettiin teeskennellä jotakin muuta.

Sanokaa huumorintajuttomaksi tosikoksi, mutta mua vaan ei viihdytä kolmekymppisten miesten ikinuori koohkaus tai ympäristöstä piittaamaton jäkäläsota. Jotakin ideaakin sais löytyä. Seikkailudokumentti alkoi vaikuttaa vähän liikaa jätkäporukan machokotivideolta ja vähän liian vähän aidolta matkadokumentilta tai todelliselta seikkailulta. Jos harrastaisin surffausta, olisin pätkän perusteella pettynyt.

Tylsistyin enkä jaksanut katsoa ohjelmaa loppuun. Ehkäpä miehet pääsivät lopulta jonnekin surfaamaankin. Joku joskus on ainakin päässyt.

Jos itse kiinnostuit Islannin lainelautailumahdollisuuksista, tsekkaile aaltotilanne vaikkapa täältä.

2 kommenttia:

Pompon odottaja kirjoitti...

Kuinkahan usein Skogafossilla oikein kuvataan kaikkea mahdollista (omituista)? Majailimme läheiselle hostellilla ja saimme seurata miten kuvattiin mainoskuvia ja tv-mainosta islanninhevosista, jotka juoksentelivat villeinä (lue yksi tyyppi yritti saada niitä edes juoksemaan niin, ettei hän itse tullut kuvaan) putouksen liepeillä auringon & putouksen muodostaessa romanttisen sateenkaaren kaiken ylle. Noh, meillä ainakin oli hauskaa seuratessa kuvauksia seuratessa ja opimme taas lisää kuinka "Islanti on ihana paikka" -kuvia otetaan ;)

Maarit kirjoitti...

:-D

Jotenkin menee korpifiilis pilalle eikä ihan tunne olevansa "keskellä koskematonta luontoa", kun tietää, että jos kameraa siirretään kymmenenkin senttiä oikealle, parkkipaikka ja retkeilymaja pilaavat kuvan! Ja kuinkahan monta otosta on mennyt pilalle senkin takia, että bussilla paikalle saapunut eläkeläisturistiryhmä on sattunut vahingossa kuvaan todistamaan, ettei sitä ihan millään tiettömillä taipaleilla ollakaan... ;-)

Islannin luonto on kyllä ihana ja eksoottinen, vaikka moniin paikkoihin pääsee vaivattomasti tavallinenkin turisti. Ja löytyyhän sieltä oikeitankin korpitaipaleita...