sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

Ensimmäiset silmäykset Islantiin

Sen kunniaksi, että ensi kesän Islannin reissusta on tehty optimistinen kyllä rahoitus jotenkin suttaantuu - periaatepäätös: ensimmäiset kuvat Islannista kesältä 2006.

Matkalta odotimme ennen kaikkea stressitöntä kauneutta ja leppoisaa, mamareille sopivaa rentoa seikkailua. Odotimme, että Islanti olisi jotenkin erilainen ja täyttäisi mielen - ja niinhän siinä kävi. Jopa siinä määrin, että Islannille raivautui sieltä ihan ikioma sopukka.

Ensimmäiset silmäykset Islannin maankamaralle luotiin lentokoneesta hyvää onnea kiitellen: pilvet eivät olleet peittäneet koko saarta. Vatnajökull oli suuri ja valkoinen, veden ja jään maalaama maisema outo. Laavavuorten piikit pistivät silmään.

Mutta sattuiko alempaan kuvaan Jökulsárlón - lohjenneiden jäävuorten palasten täplittämä laguuni, jolla vierailimme vähän myöhemmin?

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Hei Maarit! Se on Wapun mamma ku kirjottelee. Tosiaan repäisin eilen ja varasin matkan Islantiin. En tiedä kuinka kauan oon tuosta reissusta haaveillut ja nyt siitä siis tulee totta! Sain juuri meilitse tarvittavat voucherit ja lentoliput, nyt ei muuta ku maaliskuuta odottelemaan!
Oisko vinkkejä paikoista, ravintoloista, kahviloista jne. ?

Maarit kirjoitti...

Islanti maaliskuussa! Joskus haluan minäkin sen nähdä, mutta tälläkertaa mennään kesällä.

Reykjavikissa on niin sikana kahviloita, että parasta on vaan mennä ja katsoa mikä miellyttää. Jos ovella tuntuu siltä, että tää ei oo mulle, ei kannata jäädä. Seuraava on muutaman askeleen päässä.

Minä ja Satu tykättiin esim. Ömmukaffista

Mimmosen matkan meinaatte tehdä? Reykjavik on kiva kaupunki, mutta jos on aikaa, kannattaa käydä katsomassa muutakin. Niitä issikoita taidatte kokeilla?

Yks intialainen ravintola siellä muuten oli tosi hyvä... Sekin oli Austurstrætillä (keskustan kävelykatu) niinkuin tuo Ömmukaffikin.

heidi kirjoitti...

Se on viikon reissu, joten jotain siinä ehtii jo nähdä. Täytyy käydä Reykjavikin ulkopuolellakin, bussiyhteydet ilmeisesti toimii hyvin. Kiitti noista
kahvila ja ravintolavinkeistä!
Issikoita meinaan juu kokeilla, täytyy vaan selvittää mihin kantsii mennä. Ìshestar vaikuttaa hyvältä...